Rörmokare, eller även mer känt som VVS-montör, är en yrkestitel för någon som arbetar med vatten- och avloppsledningar. Själva titeln VVS-montör står för Värme, Ventilation och Sanitet. För dig som renoverar hemma eller som upptäckt en läcka eller liknande är det alltid bra att kontakta en rörmokare i Stockholm för att få professionell hjälp. Risken, om man själv försöker på att laga rör och avlopp, är att många saker kan gå fel. Det kan alltså medföra rejäla kostnader för att reparera igen. Vad kan då en rörmokare i Stockholm hjälpa till med, förutom att reparera skador? Om du exempelvis utför en renovering i köket eller badrummet kan du behöva hjälp med allt från rördragning till installation av en ny toalettstol, värmesystem eller kanske ett element.

Vill du bli rörmokare i Stockholm?

Rörmokare är ett tekniskt jobb som även kräver en viss del av kreativitet. För dig som är intresserad av att jobba som VVS-montör finns olika sätt att gå. Du behöver dock en utbildning samt praktik, vanligast är att välja en yrkesinriktad utbildning på gymnasiet för att sedan få praktikplats. Efter färdig utbildning är det dags att ta det sista steget mot din arbetstitel, genom att arbeta som lärling i två år. När du jobbar som lärling arbetar du som en vanlig rörmokare, dock under handledning.

Ett varierande arbete

Vad många gillar med just rörmokararbetet är att varje dag är olik den andra. Visst är det många rörmokare som arbetar med kontinuerliga projekt, exempelvis husrenoveringar. Men det dyker ofta upp akuta uppdrag där en rörmokare måste komma in snabbt för att åtgärda en läcka eller liknande. Vart man arbetar är också otroligt varierande. Många rörmokare i Stockholm är mestadels hemma hos privatpersoner, men det finns även mycket jobb inom industrier och fabriker också. För dig som behöver hjälp av en rörmokare i Stockholm kan det vara svårt att veta vem du ska anlita. Det finns ganska många, både firmor och enskilda montörer. Kontrollera alltid att rörmokaren du anlitar är certifierad, det är otroligt viktigt för att försäkringen ska gälla om något går snett. Det är också bra att jämföra ett par olika för att hitta någon med bra timpris.