Behöver du låna 25000 kronor? Det finns otaliga anledningar till att behöva låna en större summa pengar. Som tur är kan du vända dig till ett flertal aktörer för att låna pengarna. Vi går igenom olika alternativ.

SMS-lån

Det finns flera företag som erbjuder SMS-lån i Sverige. Generellt handlar det om lån mellan 1 000 kronor och 40 000 kronor. Det ställs olika krav på dig när det kommer till att låna pengar. Först och främst krävs det alltid att låntagaren är myndig, det vill säga minst 18 år gammal. Vissa långivare har ännu högre åldersgränser, i många fall ligger gränsen vid 21 år. Samtliga långivare, oavsett om du vill ta ett SMS-lån eller ett annat lån, kräver att du inte har några betalningsanmärkningar. För att undersöka detta utförs en kreditkontroll, i många fall genom UC. Ser det bra ut så skickas pengarna snabbt, oftast redan samma dag.

Löptid och ränta

När det kommer till SMS-lån kan du välja att betala tillbaka inom 30 dagar eller med en betydligt längre löptid. Det är dock sällan rekommenderat att vända med denna typ av lån, räntan kan nämligen ligga på 30 % eller ännu mer. Ju snabbare du betalar tillbaka, desto billigare blir ditt lån. Du måste inte välja ett SMS-lån, det finns många andra alternativ att överväga. I vissa fall kräver de lite framförsikt men för de flesta är detta inga problem. Ett sådant alternativ är att ansöka om ett kreditkort hos en bank eller dylikt. Kreditkorten kan sedan användas som ett slags snabbt lån. Faktum är att pengarna alltid är tillgängliga för dig och du väljer själv när de ska användas. Så länge du ansöker om kreditkortet långt innan pengarna behövs så kommer de att finnas där när det väl är dags. Det finns många kreditkort med gränser som överstiger 25 000 kronor. Du kan antingen betala direkt med kreditkortet eller ta ut pengarna som kontanter och sedan betala. Återbetalningen sker i din takt och räntan kan variera en hel del mellan aktörer. I vissa fall slipper du räntan helt om du betalar tillbaka inom 30 dagar. I så gott som samtliga fall tar kreditföretaget ut en ränta om du delar upp återbetalningen.