Att leasa in bil har flera fördelar men främst handlar det om trygghet. Du vet att du har en bra bil till ett fast pris. Privatleasing har ökat extremt bara på tio år och är idag nästan lika vanligt som att köpa en ny bil. En stor orsak är priset. Istället för att behöva lägga ut 100 000 kr på en bil och sedan stå för service, underhåll och skatt så betalas en fast månadssumma för allt.

Privatleasing På Peugot

För att presentera priset så rättvist som möjligt tas priser från två olika bilbolag i Eskilstuna och exempel från dessa. Från första butiken ges följande priser.

Peugeot 208
Att köpa en ny Peugot 208 kostar 130 900 kr. Privatleasing på samma bil kostar från 1899 kr per månad. En smidig halvkombi som både fungerar som mindre pendlarbil eller enkel stadsbil. Blir extra prisvärd tack vare låg bränsleförbrukning.

Peugot 2008 SUV
Priset för bilen är 144 900 kr och vid privatleasing från 2199 kr. En SUV som möter behoven vid svårare framkomlighet. Ett bagage som kan utökas till hela 1400 liter om baksätet fälls ner. Anges vara bensinsnål i sitt segment men kan inte tävla mot 208. Är det billigare eller dyrare med Peugot mot exempelvis Hyundai? Sett till priset för privatleasing är inte skillnaden stor. Följande priser kan hittas hos ett annat bilbolag i Eskilstuna som har privatleasing inom flera bilmärken.

Hyundai i30 Kombi
Priset kontant är från 175 000 kr och privatleasing innebär 2945 kr per månad. En klassisk familjebil som rymmer mycket och har hög säkerhet. Det går även, i likhet med de andra bilarna, att lägga till vissa tilläggsprodukter vilket i så fall höjer priset. Det går exempelvis att öka motorns kapacitet till 1.4 istället för 1.0 vilket höjer värdet med 25 000 kr.

Hyundai i10
En bil som kan jämföras med Peugot 208 och kostar från 1795 kr per månad. Liten, bensinsnål och enkel bil för att främst köras i stadstrafik även om vissa lite lägre resor inte sätter stopp.

Se alltid på tillbehören

Det är inte bara märke som avgör pris. En orsak till att de olika bilaffärerna i Eskilstuna har olika priser är att de har olika tillbehör. Med exemplet med Hyundai 10 skulle priset höjas om man väljer tillval som dubbdäck, gummimattor, speciella färger eller köra längre än 1500 mil per år.