Det är väldigt fördelaktigt att anlita catering i Lund vid större fester och event. Maten brukar höra till en av de knepigare delarna av planeringen eftersom det är svårt att själv laga mat till många gäster. Idag finns det dock många professionella och trevliga cateringfirmor i Lund som erbjuder såväl enklare sallader och pajer som tjusiga trerätters middagar. Och det är inte bara företag som kan dra nytta av catering i Lund, även privatpersoner kan beställa god mat till sina fester. Du behöver inte ha bjudit in 50 personer för att det ska vara värt med catering. Tvärtom är catering i Lund en smart tjänst eftersom du som värd också kan få äta gott och njuta av sällskapet istället för att springa runt i köket och lägga upp mat.

Allergier och specialkost

Tänk på att många personer av olika anledningar inte äter allt. Det kan handla om allergier, etniska eller kanske religiösa skäl. För att inte missa detta är det bra att lägga till någon rad på inbjudningskorten i stil med ”Var vänlig att informera om eventuella allergier”. Då kan du sedan skriva upp en lista på vem eller vilka som ska ha specialkost. När du anlitar catering i Lund brukar det sällan vara något problem att få specialanpassad kost, det gäller bara att vara ute i god tid.

Gör vissa delar själv

För att inte kostnaderna ska stiga okontrollerat kan det vara bra att fundera på vad du själv kan göra när det kommer till förberedelserna. Kanske kan du åka och hämta maten hos cateringfirman istället för att de kör ut den? Måste du verkligen hyra porslin och glas? Ofta går det att fråga runt hos ett par vänner eller släktingar för att få ihop tillräckligt mycket. Du kan även hitta många bra saker för dekoren hos IKEA. Ett billigt lakan blir snabbt en tjusig vit duk och med lite värmeljus på borden skapar du en mysig atmosfär. Behöver du hjälp med planeringen eller med genomförandet av något? Se till att delegera uppdrag i god tid innan, då slipper du känna stress över att du måste göra allt själv.