Många företag har kaffemuggar- eller koppar med företagets logga, vilket kan vara en bra del av marknadsföringen. Muggarna kan användas av såväl anställda som kunder och besökare på företaget och det finns därför anledning att lägga lite tid på valet. Nedan följer några tips för att hitta favoritmuggen till företaget.

Hitta favoritmuggen – på nätet

Det enklaste, eller åtminstone snabbaste sättet att hitta favoritmuggen till företaget är troligen att leta på nätet. Att springa runt i butiker och leta är mer tidskrävande och för den som ska köpa in ett stort antal muggar kan det vara fördelaktigt att handla hos en leverantör som erbjuder stora partier. Många som säljer den här typen av produkter erbjuder dessutom tryck – vilket som sagt kan vara en del av marknadsföringen för företaget.

Flera leverantörer har ett stort utbud av modeller och det kan vara klokt att kolla runt lite för att hitta något passande – både vad gäller modell och pris.

Olika modeller

I jakten på favoritmuggen kan det vara bra att tänka på att det finns många olika modeller att välja bland – alltifrån små espressokoppar till stora temuggar. För att hitta favoritmuggen är det alltså bra att kolla på dom olika modellerna och fundera på vad som blir mest användbart på företaget. Är det muggar av mindre storlek, klassiska kaffekoppar eller något annat som används mest i dagsläget?

Även materialet kan vara värt att fundera över när det är dags att rätt mugg och några alternativ kan vara:

  • Porslin
  • Stengods
  • Glas
  • Emalj

Förutom klassiska muggar som passar bra att ha i köksskåpen på kontoret finns även andra typer av modeller, så som engångs- och take away muggar. Även sådana kan vara bra att ha på lager inför till exempel mässor och events. Take away-modellerna kan även bara fina reklamprodukter att dela ut till anställda, kunder och samarbetspartners.

Priser

Sist men inte minst – för att hitta favoritmuggen till företaget är det förstås viktigt att kolla närmare även på priserna. Olika modeller och material kan skilja sig ganska mycket i pris så det är värt att ha med i beräkningarna. En del leverantörer som säljer reklamprodukter av olika slag erbjuder lägre styckpriser ju fler produkter som köps – så även det kan vara något att kolla efter. Ska ett stort antal muggar köpas in kan det även vara värt att be om offerter, för att se vem som kan erbjuda bäst pris.