Ett stambyte skapar ofta mycket oro och många frågor hos de boende. Vi på Stambytesgruppen förstår dessa känslor och vi hjälper dig som är fastighetsägare att svara på frågor och funderingar från de boende. Vi finns även med som ett stöd för dig i ett projekt som kan vara långt och krävande. Anlita oss för stambytet i din fastighet vi är experter inom området.

Frågorna är många när ett stambyte ska initieras i en bostadsrättsförening eller hos en fastighetsägare. Vi på stambytegruppen vet hur det känns när ett stort och kostsamt projekt står inför dörren. Eftersom vi är experter på just stambyten kan vi hjälpa dig genom hela processen, från den där första oroliga dagen till den allra sista taget med penseln.

De boende har ofta många frågor om stambyte

De boendes frågor brukar vara många när frågan om stambyte kommer upp på dagordningen. Hur går ett stambyte till? Hur lång tid kommer det ta? Hur mycket kommer det kosta mig? Var ska jag bo? Kan ja bo hemma? Kan jag renovera i samband med stambytet? Stambytesgruppen har sammanställt de vanligaste frågorna och svarat enligt vår bedömning som experter. Du hittar massor av frågor och svar på vår hemsida stambytesgruppen.se.

Hur ofta bör stammar bytas?

Stambyte innebär kort och gott att stammarna ska bytas ut. Det kan vara vattenrör, värmerör, det kan vara avloppsrör och det kan vara andra typer av ledningar. Eftersom vi är experter på området kan vi hjälpa dig med att se över just dina stammar och vilket skick de är i. Hur ofta en stam bör bytas skiljer sig mycket mellan olika typer av stammar och mellan olika typer av material. Som exempel behöver en värmeledning i ett badrum bytas ut sällan, kanske vart 70-80:ende år, medan ett vattenrör i en sämre kvalité kan behöva bytas ut efter 35 år. Man behöver vara sakkunnig inom området för att avgöra det exakta skicket på stammarna i just ditt hus. Det allra viktigaste när det gäller stambyten är att inte vänta för länge då riskerar du att stammar spricker och börja läcka vatten, något som inte är bra eftersom det kan leda till vattenskador i byggnaden.