Dags att sälja din bil och köpa en lite bättre? Det finns flera vägar att sälja begagnade bilar i Norrköping. Alla med sina för- och nackdelar.

Byt in hos bilbolaget

Ska du köpa en dyrare bil kan ett inbyte vara ett alternativ. De flesta bilbolag i Norrköping tar emot bättre begagnade bilar förutsatt att de inte har allt för lågt värde. Fördelen är att det är extremt enkelt. Sälj bilen på samma ställe som du köper din nya bil. Prismässigt brukar det vara en fördel om en fabriksny bil köps. I annat fall får man ofta lägre summa än via andra alternativ.

Sälj via bilbolaget

Är det en relativt ny bil kan flera bilbolag i Norrköping köpa in bilen. Det är däremot det ekonomiskt sämsta alternativet. Vid inbyte eller vid försäljning privat ges betydligt bättre pris än om bilbolaget ska köpa begagnade bilar kontant.

Sälj via uppköpare

Det finns bilbolag som enbart köper och säljer begagnade bilar. De köper upp bilen ”oavsett värde” vilket gör att man alltid kan få bilen såld. Däremot är målet för dessa företag att kunna sälja bilen till ett högre värde. Därmed får man räkna med relativt låg värdering. Fördelen är att bilen blir såld, oavsett kvalité. Nackdelen är priset då man generellt kan få mer om den säljs privat.

Sälj privat via Blocket

Oftast får du mest för din bil om du säjer den privat. Blocket bör vara den största marknadsplatsen för begagnade bilar. Börja med att kolla vad liknande bil och årsmodell kostar (över hela Sverige) och lägg sedan ut annonsen. Fördelen är att du kan få mest för din bil. Här finns inget vinstkrav som hos företagen vilket gör att man kan få högre summa än hos dessa. Nackdelen är däremot att man själv får skapa annons, värdera bilen och ta emot samtal från alla som köpa den (inklusive skambud och prutglada personer). Dessutom behöver man vara noggrann så man inte blir lurad vid köpet. Varje år uppmärksammas situationer i media där personer sålt sin bil men inte fått betalt. I vissa fall har helt enkelt säljaren velat ”provköra” varpå de sedan inte kommit tillbaka. Det är en större risk men fördelen är istället att man kan få mer ut från försäljningen.