Det finns flera anledningar till att barn och ungdomar kan behöva lite hjälp på traven när det kommer till läxläsning. Kanske har man lite svårt i skolan och behöver extra hjälp även hemma, eller så har man kanske föräldrar som inte begriper ett dyft av hur dagens läxor ska göras. För läxhjälp i Stockholm finns olika alternativ – antingen att få hjälp från någon med fysisk närvaro, eller på distans.

Läxhjälp i Stockholm med fysiska träffar

Läxhjälp Stockholm

Att ha en ”läxhjälpare” närvarande rent fysiskt kan vara en trygghet för den som behöver hjälp och extra stöd för att klara av sina studier. Kommunikationen blir enkel och den som är på plats för att hjälpa till kan dessutom göra det på ett annat sätt än om undervisningen sker online.

För den som behöver läxhjälp i Stockholm och vill att det ska ske i det egna hemmet finns alltså möjlighet till det. Den enda nackdelen jämfört med det andra alternativet, med onlinehjälp, är att det är något dyrare. Man betalar ca 440 kronor per timme vid dom fysiska träffarna, vilket i och för sig inte är så mycket att bråka om.

Bor man utanför tullarna i Stockholm kan man ändå få hjälp med läxhjälp i hemmet i bland annat:

  • Tullinge
  • Bromma
  • Sollentuna
  • Danderyd
  • Täby

Läxhjälp online

Det andra alternativet, som redan nämnts, är att få läxhjälp online. Det sker på samma sätt – man får det stöd och den hjälp man behöver men utan att träffas fysiskt. Detta är en mer flexibel lösning, då man kan sitta var som helst, förutsatt att man har en internetuppkoppling. Detta är också lite billigare – man får betala ca 390 kronor i timmen så gillar man alternativet att få hjälp på distans kan man spara en liten slant till annat.

Vem kan få läxhjälp?

Läxhjälp i Stockholm finns för den som går i högstadiet, och kanske vill ha hjälp med att läsa upp sina betyg inför det stundande gymnasievalet. Detsamma gäller för den som går i gymnasiet och vill höja sina betyg eller kanske bara se till att få godkänt i allt. Den som hjälper till med studier för dessa elever kommer ofta från en högskola eller universitet i Stockholm, till exempel från handelshögskolan eller Stockholms universitet. Läxhjälp finns även för låg-, och mellanstadieelever och här är ofta läxhjälparen själv en gymnasiestudent.