Har du en företagstelefon och en privat? Att betala dyra pengar för mobilabonnemang är ofta onödigt om man har en företagstelefon främst för att kunna ringa och ta emot samtal. Det finns många billiga företagsabonnemang för mobilen och därmed också pengar att spara! Här kan du läsa mer om hur du väljer rätt, om du vill komma så billigt undan som möjligt.

Fördel med fria samtal

Telefonsamtal är många företagares bästa vän – det kan bli en hel del sådana under en arbetsdag nästan oavsett vad man arbetar med. Det finns många billiga företagsabonnemang för mobilen där fria samtal ingår i månadskostnaden, vilket är en stor fördel för den som har just samtal som främsta kommunikationssätt.

Fundera över andra behov

Dom flesta abonnemang liknar varandra – det är samtal, det är meddelanden och det är surf. Det sistnämnda, surfen, är också en punkt att fundera lite extra på. Kanske surfar du inte runt så mycket på företagstelefonen men behöver kolla mailen ett par gånger om dagen? Hur mycket surf man behöver är såklart högst individuellt men för att hitta billiga företagsabonnemang för mobilen är det en fördel om man väljer ett med lägre ”surfpott”. Har man inget behov av mycket surf finns ingen anledning att ha tillgång till det.

Har man däremot ett jobb som kräver att man använder internet i mobile ofta behöver man såklart tänka om men även här är det onödigt att ta i för mycket eftersom det då också blir dyrare.

Hitta och jämför billiga företagsabonnemang för mobilen

För att hitta billiga företagsabonnemang för mobilen finns samlingssidor på internet som redan gjort det stora jobbet med att jämföra olika leverantörer och abonnemang. Det man jämför är bland annat följande:

  • Samtal
  • Surf
  • Bindningstid
  • Uppsägningstid

Givetvis finns också ett pris angivet för dom olika abonnemangen men istället för att välja det billigaste rakt av är det alltså bra att jämföra lite på egen hand också – utifrån sina egna behov.

Inser man att abonnemanget inte är bra nog, eller kanske för bra, kan man alltid byta. Välj abonnemang utan uppsägningstid om du känner att du vill prova dig fram för att hitta det som passar dig bäst – då kan du byta snabbt och smidigt utan att behöva vänta ut bindningstiden.