Woodsteel är ett svenskt företag som utvecklar och tillverkar inbrottssäkra dörrar till villa och lägenhet. Trots att företaget grundades under början av 2000-talet, har ägaren, Thomas Ericsson, stor branschvana då han tidigare var verksam inom andra företag sedan 70-talet. Vad som gör Woodsteel unikt är att du kan välja bland olika sorts säkerhetsdörrar. Här finns säkerhetsdörrar med olika klass, exempelvis säkerhetsklass 3. Detta är en klassificering med hög inbrottssäkerhet. Förutom ett optimalt skydd mot oinbjudna besökare har dessa dörrar många andra fördelar. Visste du till exempel att inbrottssäkra dörrar från Woodsteel dessutom är otroligt ljudisolerade? Detta är naturligtvis särskilt uppskattat om du bor nära bullrig miljö. Kanske bor du mitt i centrum där det ständigt rör sig människor. Eller så kanske du bor nära en väg. Då är det bekvämt att hitta en dörr som dels är säker och som minskar ljudnivån utifrån.

Olika utföranden i säkerhetsdörr

När du ska beställa inbrottssäkra dörrar från Woodsteel kan du göra olika val. Du kan enkelt göra beställningen via hemsidan, här får du en bra översikt över alternativen. Kanske vill du ha en ytterdörr i vacker ek, eller en mörkare och djupare färg? Du kan även välja bland gabon. Själva installationen behöver du inte bekymra dig över, Woodsteel hjälper till med en komplett installation om det önskas.

Hemligheten i en säkerhetsdörr är kärnan

Hur kan en till synes helt vanlig dörr stå emot inbrottsförsök i tiotal minuter och dessutom vara säker mot brandgaser? Hemligheten ligger i dörrens kärna. På utsidan har en du ett vackert träslag och en design som inte drar någon uppmärksamhet till sig. Men inuti dörren har man utvecklat en kärna av såväl brandullsisolering, stål och gipsplattor. Beroende på vilken sorts bostad du bor i, till exempel en vacker sekelskifteslägenhet eller en modern villa, finns det även olika stilar att välja bland. För äldre lägenheter från 30-talet kan det passa bra med ett mörkare träslag, exempelvis mahogny. För villor eller lägenheter från 80-talet och framåt passar det bättre med något ljusare, en dörr i björk?
Kontakta Woodsteel idag för en prisförfrågan. Berätta om vilka behov du har för att få bra rådgivning om vilken dörrtyp du bör välja.