Att ta hjälp med barnpassning är nyckeln till en stressfri vardag för många. I Stockholm finns företag som erbjuder tjänster inom just detta och man kan själv lägga upp en plan för hur ofta man behöver hjälp, utifrån hur familjens behov ser ut. Någon behöver hjälp någon enstaka gång medan någon annan behöver hjälp löpande och kanske flera gånger i veckan. Men hur mycket kostar det egentligen? I den här texten kan du läsa mer om priser för barnpassning i Stockholm som hämtats från ett av dom företag som erbjuder det.

Barnpassning i Stockholm – hur ofta?

Priser för barnpassning i Stockholm kan skilja sig, åtminstone enligt prisexemplet som hämtats från ett av företagen. Det skiljer sig beroende på hur ofta man behöver hjälp – är det bara någon enstaka gång är priset lite högre än om man tar hjälp med vardagspusslet dagligen.

  • Någon gång då och då – Många familjer lyckas själv pussla med hämtningar, lämningar och allt annat som ska göras men dom flesta har nog upplevt att det kört ihop sig någon gång ibland. Övertid, ett oväntat möte eller något annat oförutsett gör att man kan behöva hjälp att ta hand om barnen. För den här typen av barnpassning i Stockholm ligger priset, enligt detta exempel, från 155 kronor per timme.
  • Återkommande barnpassning – För den som behöver mer återkommande och regelbunden barnpassning i Stockholm, kanske en dag i veckan för att ha tid med aktiviteter, finns möjlighet även för det. Regelbunden hjälp innebär att man är en återkommande kund och då ges ett förmånligare pris – från 145 kronor per timme.
  • Hjälp varje dag – Den som behöver hjälp med barnpassning varje dag, eller åtminstone flera dagar i veckan, ges det mest förmånliga priset. För denna tjänst får man betala från 135 kronor per timme

Nyttja RUT-avdraget

Barnpassning räknas som hushållsnära tjänst och man kan alltså nyttja RUT-avdraget. Det gör att man i praktiken bara betalar halva priset, vilket gör att det inte blir farligt dyrt även om man behöver hjälp av en så kallad nanny flera dagar i veckan.

Observera att dessa priser, som tidigare nämnt, är ett exempel från en av dom verksamma aktörer som finns i Stockholm. Priserna kan skilja sig beroende på vem man väljer att anlita.