En av de största utmaningarna som företagsledare och HR-avdelningar står inför är att skapa en positiv arbetsmiljö där de anställda känner sig motiverade och är produktiva. Ett sätt att uppnå detta är att ge medarbetarna genomtänkta gåvor som inte bara visar uppskattning utan också främjar arbetsglädjen och produktiviteten. Här tar vi en närmare titt på trendiga presentkort och andra gåvor som kan vara effektiva i detta syfte.

Trendiga presentkort och andra förslag på effektiva gåvor

Som vi redan har nämnt är trendiga presentkort ett effektivt verktyg när man vill främja arbetsglädjen och produktiviteten på en arbetsplats. Men det finns också flera andra förslag på effektiva gåvor av detta slag att tillgå. Några förslag som du kan låta dig inspireras av är:

  • Trendiga presentkort. Dessa är presentkort som kan växlas in mot produkter eller upplevelser. Det finns flera olika sådana att välja bland. Allesammans har dock en sak gemensamt: de tas ofta emot betydligt väl än bonusar eller andra kontanta gåvor.
  • Fika och mat. En låda med gourmetkaffe eller ett presentkort på en närliggande restaurang kan också vara ett utmärkt sätt att visa lite uppskattning. En sådan gåva förbättrar inte bara arbetsglädjen utan uppmuntrar också medarbetarna att umgås mer tillsammans utanför kontoret. Detta är också en gåva som återknyter till den första i listan.
  • Upplevelser. Studier har visat att upplevelser gör oss lyckligare än materiella saker på lång sikt. Så varför inte bort en dag av teambuilding eller en utbildningskurs som intresserar teamet? Eller kanske till och med en kortare semester som belöning för hårt arbete?
  • Elektronik. Elektronik i form av högkvalitativa hörlurar, ergonomiska tangentbord eller smarta anteckningsblock är ofta gåvor som uppskattas av medarbetarna. Dessa kan dessutom göra en enorm skillnad i den anställdes arbetsdag. Till exempel kan de bidra till att förbättra arbetsflödet och minska stressen.
  • Hälsa och välbefinnande. Gåvor som främjar en hälsosam livsstil kan ha en positiv inverkan på inte bara den anställdes hälsa utan även på dennes arbetsprestation. Några exempel på sådana gåvor är: gymkort, massage eller prenumeration på meditationsappar. En frisk anställd är dessutom generellt sett mer produktiv och nöjd med sin tillvaro.