För ett företag som vill hitta sätt att exponera sin logga och sitt varumärke så är penna med tryck ett utmärkt sätt. Pennor byter ofta ägare och ett redskap som används flitigt dagligen. Det finns många företag som hjälper till att plocka fram och designa olika typer av pennor som passar för ändamålet.

Olika typer av pennor med tryck

Två av dagens mest populära reklamprodukter är just pennor:

Vissa loggor är för stora eller för detaljerade och lämpar sig inte för att förminskas så pass mycket att de gör sig bra på en penna. Därför kan man se över om alternativet med att skriva dit företagsnamnet eller hemsidan istället. Det kan på samma gång vara en bra idé att se över om loggan är den bästa eller om den behöver ändras i sin form eller upplösning för att anpassa sig bättre till dagens digitala plattformar.

Materialval för penna med tryck

Att välja utseende på pennan är givetvis en process i sig då det finns enormt stora utbud och valmöjligheter på pennan. Både vad det gäller färg men även materialval och funktion. Priset skiljer sig också då styckpriser på de billigaste pennorna börjar kring tre eller fyra kronor och sedan letar sig uppåt. Här finns det olika sorter av material att välja bland:

  • Plaster
  • Trä
  • Bambu
  • Mix av flera olika materialval

När man ändå är igång att leta penna med tryck kan man samtidigt passa på att titta på andra liknande produkter såsom linjaler, USB-minne, musmattor, magneter och liknande små produkter som man kan dela ut på olika kundmöten, event eller mässor.

Reklamprodukter som give-aways

För ett företag som vill hitta sätt att exponera sin logga och sitt varumärke så är en penna med tryck ett utmärkt sätt. Statistik visar att åtta av tio som erbjuds en gratis penna tar emot den och att en penna i snitt byter ägare ungefär sex eller sju gånger under sin livstid. Det är med andra ord ett väldigt effektivt sätt att få ett företags namn att synas bland många människor utan att betala stora summor i annonskostnader.