Letar du efter en assistansanordnare i Malmö? Jakten kan vara både enkel och svår. Utbudet är generöst och det är inga problem att hitta men däremot kan det vara svårt att veta vilket av alla man ska välja. Det finns flera sätt att gå till väga för den som ska välja en assistansanordnare och nedan kan du läsa mer.

Hitta assistansanordnare i Malmö med hjälp av en assistansförmedling

Ett ganska enkelt sätt att hitta en lämplig assistansanordnare i Malmö är att ta hjälp av en assistansförmedling. Dom har bra koll på branschen och kan i dom flesta hitta ett bolag som överensstämmer med brukarens krav. Förmedlingarna arbetar oberoende och kan dessutom komma med bra tips och råd inför valet.

Leta, jämföra och välja på egen hand

Vill man inte ta hjälp av en assistansförmedling kan man göra ungefär samma arbete på egen hand. Det finns gott om assistansanordnare i Malmö och det är inga problem att lokalisera dessa. Det som kan vara svårt är just arbetet med att jämföra för att hitta rätt – men för vissa kan det vara viktigt att få göra det själv.

Tänk på att kolla upp så många företag som möjligt, och att jämföra noggrant. Ta kontakt med dom olika aktörerna, och boka gärna in ett personligt möte. Magkänslan är otroligt viktig, och efter att ha träffat flera företag kan man köra med uteslutningsmetoden. Visst kan man välja första bästa, men det är inte så säkert att det bli bra.

Fråga runt

Ett tredje alternativ för den som är på jakt efter en assistansanordnare i Malmö är att fråga runt. Det är inte alla som känner någon som har personlig assistans, men kanske känner du någon som känner någon…. Att prata med någon som redan har sina insatser verkställda av ett assistansbolag kan berätta om sin upplevelse kring det aktuella företaget. Kanske tycker du att det låter jättebra eller kanske låter det inte alls som att det är något för dig.

Några frågor värda att ställa:
Är du nöjd?
Om inte – vad är du missnöjd med?
Har du själv möjlighet att påverka din assistans?
Är det enkelt att komma i kontakt med ansvariga?

Oavsett vilken tillvägagångsätt man använder sig av när man letar efter en assistansanordnare i Malmö är det viktigt att man lyssnar till sig själv. Nöj dig inte med något som inte känns bra, utan lägg hellre lite tid på att leta vidare.