Stockholm: Vid stora tillställningar så som bröllop eller födelsedagsfirande är det trevligt att servera mat till gästerna och det kan vara värt att fundera på om man ska laga den själv eller om man ska köpa i form av catering. I Stockholm och andra storstäder kan man få mat eller smörgåstårtor utformade i stort sett hur man vill medans utbudet kan vara något sämre på mindre orter. Fundera över typ av mat, eventuell tidsåtgång och hur mycket det får kosta och ta sedan ett beslut utifrån det.

Var i Stockholm bor du och hur ser cateringutbudet ut?

Ett bra första steg om man funderar på att anlita hjälp när det kommer till maten är att se över utbudet där man bor. Finns det mycket att välja mellan eller är utbudet begränsat, och lever det i så fall upp till dom egna önskemålen? För catering i en storstad som Stockholm finns det enormt mycket att välja mellan, både budget och lyx. Bor man däremot på en mindre ort kan det hända att man är begränsad att köpa catering från en enda firma. Ett bra tips är att se webbsidor som brommadeli.se för en uppfattning om utbud.

Vad ska serveras vid catering i Stockholm?

Beroende på vilken typ av mat som ska serveras kan det ibland vara en fördel att köpa catering istället för att laga själv, och ibland tvärtom. Givetvis beror det också på hur många gäster som ska komma, då det kan vara både svårt och väldigt tidskrävande att laga mat till väldigt många personer. Varm mat, mindre plockrätter eller smörgåstårta? Hur mycket tid har du och klarar du av att laga tillräckligt mycket mat?

Hur mycket får det kosta?

Har du bestämt dig för vad som ska serveras är det också bra att fundera på hur mycket det får kosta. Catering kan vid första anblick kännas dyrt men å andra sidan blir det oftast dyrare än man först räknat med när man gör allt själv också. Dessutom slipper man många moment, och det kan vara värt en slant extra.

Funderar man över pris så finns det flera stora företag som levererar catering i Stockholm som har prisuppgifter på sina hemsidor och det är lätt att jämföra mellan flera olika. Är det svårt att hitta priser för dig som bor på en mindre ort kan det vara värt att ringa för att be om pris hos tänkbara firmor innan du fattar ett beslut.