Konferensanläggningar finns i princip överallt. Däremot är det få som slår ett konferensrum eller en festsal i Göteborgs innerstad. Tips är att kika in denna artikel om möten i Göteborg för inspiration! Att kunna ha en sammanhållning mitt i händelsernas centrum, bara ett par kvarter från Avenyns restauranger och nattklubbar låter helt fantastiskt, eller hur? Om idén är att ha en centraliserad konferens så är det följande man ska tänka på:

    • Vad finns det för kommunikation till anläggningen? Går det att parkera? City är populärt och parkering utgör oftast ett problem. Kolla upp hur deltagarna kan ta sig till konferensen. Är det bara spårvagn som gäller eller går det lika bra att ta bilen med sig? Informera dig om transportmöjligheterna!
  • Finns det alternativ för övernattning? Vissa konferensfaciliteter ligger precis i närheten till femstjärniga hotell. Det leder till att förutom ett bra event kan de som vill stanna över och spendera en natt på något av Göteborgs eftertraktade hotellanläggningar.
  • Vilka aktiviteter finns tillgängliga för deltagarna efter konferensen? Bland de största fördelarna att ha sitt event i centrum är utbudet av nöjen på stan. Kanske är det teater som gäller eller en eftertraktad konsert.

 

Restaurangerna i Göteborg

Vad vore en konferens utan den goda maten? Det är i den halva spänningen ligger. Fördelen med att hålla sitt event i centrala Göteborg är just närheten till stadens stjärnkrogar vars fantastiska menyer lockar med nya, coola smaker. Stadens kända kockar tävlar i att skapa ett helt hav av maträtter som bjuder på en kulinarisk upplevelse. Vad sägs om en ostronprovning på Nils Ericsonsplatsen? Eller en BBQ på Avenyn? Genom att ha din konferens i innerstaden har du möjligheten att äta exempelvis eventlunchen på någon av Göteborgs många restauranger. Staden är känd både för sina innekrogar och breda mat utbud. Inga preferenser lämnas otillfredsställda i Göteborg!

Med maten i fokus

Oftast anordnar själva konferenssalen maten. De erbjuder fräscha frukost, lunch och fika menyer. Självfallet är kosten varierad, god och intressant. Beroende på konferensens upplägg har du möjlighet att bestämma måltiden. Siktar du på en heldagskonferens så gäller det att ordna både lunch och fika. Varför inte avsluta konferensdagen med en middag? Det är en lite ovanligare men mycket bra approach som mixar nöje och arbete. Du får chansen att spendera en helkväll med kollegorna efter en givande konferens. Maten står i fokus för samtliga konferensarrangörer i centrala Göteborg. Därför blir du inte besviken om du väljer att ha maten serverad direkt i konferenssalen istället för att äta ute.

Innerstaden som alltid är inne

Göteborg har med sin höga puls och ständiga utveckling skapat ett utmärkt alternativ för olika sorters evenemang. Konferenser är naturligtvis en av dem. Utbudet av lokaler är enormt, och du har möjlighet att ordna alla detaljer på egen hand, eller alternativt att outsourca organiseringen av mat, fika, transport eller underhållning – allt för att skapa en lyckad konferens, som deltagarna kommer att ha självklar individuell och professionell nytta av. Boka din konferens i en inspirerande mötesmiljö där Göteborgs historia är närvarande! Du kommer inte att hamna fel.