Att köpa barncyklar

Jakten på en bra cykel till ditt barn är inte alltid spikrak. Det finns mängder med barncyklar att välja mellan på marknaden. Att köpa barncyklar kan därav vara svårt. I artikeln nedan kommer 3 tips ges på att köpa barncyklar. Vi kommer att diskutera bromsar, däck och sadel. Alla komponenter i en barncykel kan vara avgörande för dess säkerhet. Det viktigaste med barncyklar är att ditt barn är så skyddat det går. Att ge sig ut i trafiken är alltid en risk så att barncyklar håller hög standard är viktigt.

Barncyklar med fotbroms

När du väljer bland barncyklar finns det en sak som är extra viktigt att du tänker på. Det är att din barncykel har fotbroms! Fotbromsar i barncyklar är mycket viktigt för att öka säkerheten för ditt barn. Barncyklar med handbroms är ibland knepiga att lära sig hantera. I och med att barn ibland inte är starka nog att hantera handbromsar är det osäkert. Ibland är barns nypor inte så starka. Det gör att fotbroms på barncyklar är det absolut bästa alternativet. Fotbromsar går snabbt att lära sig använda och är allra säkrast.

Barncyklar med grepp i däcken

Att välja cykel är en sak men du ska också välja däck till själva cykeln. Cykeldäck till barncyklar kan se olika ut. De kan ha olika mönster och därmed olika grepp. Hur breda däcken på barncyklar är spelar också roll. För att hitta det säkraste alternativet bör du köpa barncyklar med breda däck. Breda däck ger också bättre balans. Barncyklar med breda däck och mycket däck rullar inte lika fort heller. Att ditt barn inte kommer upp i samma hastighet är bra säkerhetsmässigt. Du har alltså allt att vinna på att köpa breda däck med djupt mönster till barncyklar. Vissa tycker inte att det är lika fint, men när det är säkerheten som står på spel gör det ingen skillnad.

Sadeln och pedaler på barncyklar

Sadeln är ytterligare en komponent på barncyklar som man bör tänka på. Det finns olika typer av sadlar. Vissa är hala och glatta, andra har mer grepp. Det är bra om din sadel inte är hal. Det medför mindre risk för barnet att glida av barncyklar. Samma princip gäller för pedalerna. Inte heller de bör vara blanka. Om sadeln på barncyklar du kollar på är blank kan man enkelt byta. Du kan också sätta ett slags skydd över sadel och pedaler så de medför mer skydd!