I vår vardag är vi omgivna av datorer, smartphones, surfplattor och andra elektroniska enheter. Så länge tekniken fungerar som den ska underlättar den vardagen på olika sätt, men när den inte fungerar förvandlas den istället till en källa till frustration och irritation. Oavsett om du själv saknar det tekniska kunnandet för att fixa din strulande teknik, eller helt enkelt inte har tid eller lust att göra det, kan du sitta lugnt i båten och kalla in IT-support. Idag kan du få hjälp med allt från en dator som inte startar till installation och konfigurering av en ny dator, installation av trådlöst nätverk och mycket annat.

Köp IT-support med RUT-avdrag

Du kanske vill konfigurera e-postapplikationen på din mobil så du kan ta emot mail från flera olika e-postkonton, eller flera olika enheter? Kanske har du problem med att få alla dina trådlösa enheter att kommunicera med varandra på det sätt du önskar? Det spelar ingen roll vilken typ av problem du har med dina tekniska enheter, det finns företag som specialiserar sig på att avhjälpa tekniska problem i privatpersoners bostäder. Tack vare att IT-tjänster numera omfattas av RUT-avdraget, en ändring som gäller från och med 1 augusti 2016, kan du till en lägre kostnad än någonsin få hjälp med dina strulande apparater i hemmet.

RIT-avdraget, som det har kommit att kallas i folkmun, gör att du får en skattereduktion på upp till 50 000 kronor per år när du använder dig av RUT- och ROT-avdrag. Om du till exempel köper tjänster som berättigar till dessa avdrag för 50 000 kronor på ett år, får du en skattereduktion på 50 procent av arbetskostnaden. Det innebär enligt detta räkneexempel att du endast betalar 25 000 kronor av den ursprungliga kostnaden. Generellt sett är förstås kostnaden för IT-support i hemmet betydligt lägre än så.

Vad kan jag få hjälp med?

Den IT-support du kan få hjälp med omfattar många olika problem. Några exempel på de saker du kan få hjälp med är:

  • Uppsnabbning av mobiltelefonen
  • Uppsnabbning av datorn
  • Rensning av virus och skadlig programvara på datorn
  • Förbättring av ditt trådlösa nätverks täckning