Att Apple har satt standarden för mobiltelefoner de senaste åren råder det inga tvivel om. När Steve Jobs presenterade iPhone i San Fransisco 2007 sa han att Apple hade återuppfunnit telefonen. Sedan dess har många nya iPhone-modeller släppts. Vissa har haft mer revolutionerande nyheter än andra. Gemensamt för dem alla är att de har haft Apples närmast tidlösa design. En annan konstant faktor har varit att en viss generation av iPhone alltid har känts modern trots att nyare modeller dykt upp på marknaden.

iPhone 7: Fortfarande köpvärd

En iPhone-modell som är aktuell än idag är iPhone7. Trots att den släpptes redan 2016 är det en telefon som många fortfarande vill ha. Det är inte så konstigt. Iphone 7 har en design och en byggkvalitet som konkurrenterna (i vår mening) helt enkelt inte kunnat matcha – ens drygt tre år efter lanseringen.

Om du funderar på att köpa en iPhone men inte vill lägga ner pengar på någon av de nyaste modellerna kan iPhone 7 vara klart intressant. Låt oss titta lite närmare: Många minns nog iPhone 7 som den första modellen som saknade uttag för hörlurar. iPhone 6 hade redan gjort ett gott intryck med sin prestanda – speciellt de senare S-modellerna. Med iPhone 7 förvaltar Apple detta arv vidare. En sak som skiljer iPhone7 från föregångaren är att hem-knappen inte längre är klickbar. Istället är det feedback med en liten vibration som gäller. Har du använt tidigare iPhones kan det kännas lite ovant i början men man vänjer sig snabbt. En tredje sak som skiljer iPhone7 från föregångaren och som gör att den liknar de nyare Apple-telefonerna är att vattenskyddet är bättre.

Fin skärm och kamera

iPhone 7 har en skärm som än idag upplevs som mycket bra. Upplösningen på 1334×750 pixlar på LCD-displayen är god. Plus-modellen har en upplösning på 1920×1080 pixlar. Att det handlar om LCD-display gör inte så mycket. Apple kallar tekniken för Retina för att markera att det är något speciellt – och det är det också! Om du streamar film eller serier på mobilen kommer du att märka att kvaliteten på iPhone 7 är mycket god. Det är tack vare DCI-P3 Wide Color Gamut som gör att allt ser mycket mer verkligt ut. Skärmstyrkan är också mycket ljusare än på tidigare iPhones. Kamerorna på 12 megapixlar på baksidan och 7 megapixlar på framsidan håller hög kvalitet. Denna modell blev faktiskt utsedd till bästa smartphone-kamera när den lanserades. Tack vare bildstabilisering blir bilderna ofta bra även då det är lite mörkare vid fototillfället. Är iPhone7 en köpvärd telefon än idag? Ja – enligt oss är det definitivt en telefon som är värd sitt goda rykte drygt tre år efter att den släpptes.