Som chef är man troligen aldrig riktigt fullärd. Det är viktigt att utveckla sitt ledarskap och just därför ska man se till att åtminstone någon gång under karriären gå en UGL kurs. UGL står för just utveckling av grupp och ledare och kan gynna både dig själv men också dina anställda. Den är dessutom väldigt tillgänglig var man än befinner sig och det finns egentligen ingen anledning till att inte gå en.

Här finns information för de som är intresserade av UGL i Göteborg.

Lär dig om ledarskap på UGLkurs i Göteborg

Chefer finns det gott om men långt ifrån alla är bra sådana. Hos dom flesta finns mycket att slipa på vad gäller ledarskap och genom en UGL kurs är det bland annat det man får göra. Det är visserligen en kurs som kostar ett par tusen men genom att se det som en investering i sig själv finns mycket att vinna. Kanske upptäcker du brister hos dig själv som du inte visste eller trodde att du hade och genom den insikten kan du ju faktiskt göra något åt det.

Utbildare och upplägg i UGL

För den som känner sin intresserad av att gå en sådan här kurs finns många olika utbildare att välja bland. Dom flesta genomföra kursen på 4–5 dagar så man bör räkna med att det blir ganska intensivt. Man kommer att delta tillsammans med en grupp om ca 10–12 deltagare (beroende på utbildare) där man inte känner någon sedan tidigare. Detta för att man ska få en chans att växa ytterligare som ledare. Tillsammans genomför man olika övningar blandat med teori och man fokuserar mycket på kommunikation och feedback. Som chef är det minst sagt viktigt att kunna kommunicera med sina anställa och att ge både positiv och negativ kritik är en del av arbetsuppgifterna. Här finns alltså mycket att lära och man får med sig bra verktyg att arbeta med i sitt yrkesliv.

Var finns UGLkurserna?

En UGL kurs kan man hitta på många håll i landet och dom allra flesta har närhet till någon. I både Stockholm och Göteborg finns flera utbildare och vill man gå kursen i just Göteborg gör man enklast i att söka på nätet så någon webbplats som sammanställer alla kurser än så länge inte finns. Kurserna rullar på kontinuerligt under året och man behöver oftast inte vänta mer än ett par veckor på att kunna delta, vare sig man söker i Göteborg eller någon annanstans.