Vad kostar flyttstädning i Stockholm?

Det finns givetvis flera faktorer som avgör priset på en flyttstädning. Den mest avgörande faktorn är hur stor bostaden är. Som med andra tjänster kan priserna vara lite högre i Stockholm när man jämför med mindre städer ute i landet. Samtidigt gör den hårda konkurrensen att städfirmorna ofta använder generösa erbjudanden och rabatter för att locka till sig kunderna.

För en större bostad blir det ofta ett lägre pris per kvadratmeter. Detta eftersom större ytor generellt är enklare att städa, vilket gör att arbetet går lite snabbare. Vid en flyttstädning brukar dock de mest arbetsintensiva områdena vara badrum och kök – där det sistnämnda området kanske utmärker sig lite extra. Att rengöra i lådor, ugn och vitvaror kan ta mycket lång tid.

Rut-avdraget gör att flyttstädning i Stockholm inte behöver bli särskilt dyrt. Med avdraget subventioneras halva arbetskostnaden för städningen. Det är just arbetskostnaden som är den stora utgiftsposten i offerten – material och utrustning innebär sällan några dyra kostnader för kunden. Med tanke på Rut-avdraget kan det bli en riktigt bra investering, när man ser till hur lång tid det tar att göra det själv. Tiden, som ju är mycket värdefull under en stressig flytt, kan läggas på annat.

Så mycket kostar en flyttstädning i Stockholm

Det går inte att på rak arm säga vad det kommer att kosta just för din lägenhet. Däremot finns det vissa referenser man kan förhålla sig till. Prisexemplen nedan gäller efter rutavdrag.

  • För små lägenheter, upp till 45 kvadrat, brukar priset bli omkring 1 400 – 2 000 kronor.
  • För lägenheter med en yta omkring 80 kvadrat, så brukar priset landa på allt mellan 2 000 och 2 700 kronor.
  • För större bostäder brukar städfirmorna ge dig ett pris per kvadratmeter. Ju större bostaden är, desto lägre brukar priset per kvadratmeter bli (som nämnt i textens inledning). För en bostad med en yta på 150 kvadratmeter, skulle priset per kvm kunna vara 25 kronor. Det skulle i sådana fall innebära att flyttstädningen kostar 3 750 kronor.

Vad krävs för att få RUT?

För att få rutavdraget finns det ett antal krav. Till exempel:

  • Att du är 18 år fyllda.
  • Att arbetet utförs i hemmet.
  • Att du har betalat in skatt under året som subventioneringen kan kvittas mot.
  • Att du är privatperson.