Oavsett om du ska hyra buss i Stockholm via www.hyrabussstockholm.se, Haparanda eller Gävle så finns ett par punkter att tänka på. Det handlar både om att hålla nere priset samt att hitta den bästa lösningen efter det behov som finns.

  1. Skriv ner tid, plats och behov

Börja med att se på vilket behov som finns. Vill ni hyra buss i Stockholm för att kunna åka runt och se på flera olika turistattraktioner? Kanske för att få transport från tågstationen till hotellet? Eller handlar det om en långfärdsbuss som ska ta en hel skolklass till ett museum.

Det man framförallt bör titta på är tid, plats och antal platser. Med tid menas vilken tid på dagen man önskar få hämtning av bussen samt vilken tid man vill vara tillbaka (om returresa ske samma dag). Med plats menas var bussen ska köras. Med platser menas hur många personer som ska med på resan.

Ett exempel skulle därmed kunna vara detta: En skolklass på 35 personer vill åka från Sandviken till Stockholm för att besöka Gröna Lund. Sen på kvällen vill sedan få skjuts hem igen till Sandviken. Men det kan även handla om att en grupp på 25 personer vill hyra buss i Stockholm över ett flertal dagar. Detta för att få skjuts till och från hotellet, till olika attraktioner eller liknande.

  1. Jämför priser

När du vet behovet är det även lättare att be om offert. Just plats, tid och antal passagerare är vad bussbolaget generellt frågar efter när man ska lämna in en offertförfrågan. Priserna kan skilja relativt mycket vilket delvis beror på bussarnas storlek och komfort men även vilken övrig service som ingår.

  1. Se över tilläggstjänster och service

Glöm inte att se över vilka olika servicetjänster som kan bokas samt om det är olika komfort på bussarna. Är det en långfärdsbuss kan det vara mycket uppskattat att kunna visa film via ett par skärmar i bussen samt om det ingår Wifi. Kanske finns även behov av att kunna köpa enklare fika eller tidningar.

Är det en sightseeingbuss kanske en guide önskas som följer med på turen. Det kan i vissa fall bokas direkt via samma bussbolag då de i detta fall har samarbete med flera guideföretag. Men det är inte alltid något man kan räkna med.