Rätt företagsabonnemang

Vad för bransch man är verksam inom och hur man jobbar med sin kommunikation är någonting som stort varierar mellan de olika verksamma företag som finns i Sverige. Någonting som dock är genomgående och som man inte kan förbise, är deras behov av smidig och billig kommunikation. Dagens kommunikationslösningar är många och under samma flagg går såväl bredband som mobiltelefoni, konferenstelefoner och växelfunktion. Kostnaderna för dessa kommunikationslösningar varierar dock stort. Att hitta det bästa mobilabonnemanget för företag kan innebära både effektivitet och minskade utgifter för verksamheten.

Fast och rörligt

Att studera de olika företagsabonnemang som erbjuds är ofta en ganska tröttsam aktivitet. Tjänsterna ser många gånger väldigt lika ut, och kostnadsbilden är kalkylerad på mer eller mindre samma sätt. Därför har det förekommit en hel del ekonomisk slentrian vilken över tid adderar upp till en onödig utgift. Någonting ganska nytt inom mobilabonnemang för företag är kombinationen rörligt och fast pris. Detta medför en säkerhet för företaget att kostnaderna aldrig skenar iväg för mycket, samtidigt som man inte behöver betala för tider och volymer som inte används.

I nuläget är det ett väldigt ovanligt tjänsteerbjudande och högst rimligt är det kanske det bästa mobilabonnemanget för företag. Mer information om upplägget finns via länken i texten här intill. Företaget som erbjuder dessa företagsabonnemang använder samma nät som Telenor och erbjuder därför bra täckning i stora delar av landet.

Ytterligare faktorer som kan vara bra att känna till i samband med att man överväger detta företagsabonnemang är att det finns en stor flexibilitet i fråga om hur man utformar abonnemanget. Det går att som kund ändra upplägget för sitt abonnemang efter behov. I och med denna möjlighet finns det stora chanser att ha samma abonnemang även om det blir förändringar bland personal och användare. I och med att tjänsten i sin helhet är anpassad för företag, går alla samtal genom en växel. På så vis kan man välja om man skall koppla vidare samtal, visa status eller någonting annat. Det har skett en hel del inom telefoni under tiden som gått. Nu är det tid att även gå igenom de abonnemang som erbjuds. Mer om bästa mobilabonnemanget för företag finns här.

Hur fungerar ett assistansbolag?

Assistansbolag erbjuder personlig assistans till personer som behöver hjälp att klara av vardagen. För att en brukare ska kunna betala assistansbolaget så får man assistansersättning. Man kan själv välja vem man vill anställa som personlig assistent. Ditt behov av hjälp från ett assistansbolag är unikt, ingen person är den andra lik, därför är det så viktigt att du är noga i kommunikationen med din personlige assistent och klargör exakt vad du behöver hjälp med. Ett assistansbolag ska hjälpa till och styra till ditt liv och se till att dina möjligheter att leva ett vanligt liv är så stora som det går.

Vad kan ett assistansbolag hjälpa till med?

Ett assistansbolag ska erbjuda den hjälp du behöver och i praktiken vara dina förlängda armar och ben. Många som behöver personlig assistans är helt beroende av andra för att kunna leva sitt liv. Det kan handla om hjälp när man går på toaletten, att klä på sig, förbereda mat, äta, kommunicera, utöva fritidssysselsättningar och mycket annat. Assistansbolag erbjuder ett stöd i din vardag som är personligt utformat och som ska hjälpa dig att leva ett självständigt liv och att ha möjligheter att påverka din vardag. Brukaren ska kunna bestämma vad hen vill göra och när samtidigt som de personliga assistenterna måste ha rimliga arbetsvillkor.

Att välja assistansbolag

När du ska välja assistansbolag ska du vara mycket noggrann. Den personlige assistenten kommer att komma dig mycket nära på livet så det är viktigt att ni trivs ihop. Du får inte har fyllt 65 år när du ansöker om personlig assistans från ett assistansbolag. Man söker alltid om personlig assistans från försäkringskassan eller kommunen. Vissa assistansbolag kan hjälpa dig att utforma ansökan om det känns svårt.

För hjälp med assistansförmedling besök detta företag.

Personlig assistans för barn

Det finns en övre gräns på 65 år när man ansöker om personlig assistans för barn från ett assistansbolag. Tanken är att barn ska kunna leva som andra barn i samma ålder trots funktionsnedsättningen. Ibland kan det också handla om att föräldrarna behöver avlastning. En del barn kan behöva hjälp av två assistenter eller flera för att klara vardagen. Många barn med funktionsnedsättning behöver mycket hjälp i sin vardag och det kan ställa extra höga krav på assistenten. En förälder kan ansöka om att få vara personlig åt sitt barn men ofta väljer föräldrarna att söka om hjälp från ett assistansbolag för att få extra hjälp till barnet.

Enklare finanshantering

Har du dragit på dig sms-lån, blancolån eller andra typer av dyra lån? Då kan det löna sig för dig att samla alla lån till ett enda med bättre villkor än de lån du har. Genom att samla dina lån och krediter så kan du sänka din månadskostnad och få lägre ränta och färre onödiga avgifter att hålla reda på. Med ett enda lån får du helt enkelt bättre koll och gör vardagen lite enklare genom att inte ha flera olika avbetalningar att hålla reda på. I många fall kan du också betala av ditt lån lite snabbare genom att samla alla dina lån.

Gör en ekonomisk översikt

Det första du måste göra när du vill samla dina lån är att nogsamt undersöka vilka lån, avbetalningar och krediter som du har idag och sedan kalkylera hur mycket de kostar dig. Gå igenom de olika räntorna, aviavgifter och uppläggningsavgifter för varje enskilt lån och räkna ut vad de kostar varje månad och jämför sedan den kostnaden med vad det skulle kosta att ta ett nytt lån.
Ibland kan de ekonomiska förutsättningarna ha ändrats, har du till exempel börjat ett nytt jobb så kanske du också har fått en högre lön. Om du har en person som du kan söka nytt lån tillsammans med så kan ni få bättre lånevillkor. Alla sådana parametrar måste du ta med i din kalkyl.

Varför ska jag jämföra långivarnas räntor?

Ta alltid kontakt med flera banker och långivare och gå noga igenom deras villkor när du ska samla lån. Olika långivare tittar på olika parametrar när de utvärderar dig som kund och gör sin riskbedömning. Vissa kreditgivare erbjuder högre ränta men godkänner fler, andra har riktat in sig på bra kreditbetyg med så låg ränta som möjligt. Jämför den effektiva räntan som de olika företagen erbjuder så att du se vad det skulle kosta dig totalt per månad att samla alla dina lån.

Upplysningscentralen

Upplysningscentralen, även kallad UC, är en databas med uppgifter om inkomst, skuld, ålder med mera samt även alla dina ansökningar om lån. All informationen samlas in från Skatteverket och olika finansinstitut. Banker och andra långivare gör alltid en riskbedömning av dig som kund för att utvärdera dina ekonomiska förutsättningar att betala tillbaka ett lån. Men det finns långivare som mer utvärderar din framtida betalningsförmåga än din ekonomiska historik och där har du stor chans att få ett samlingslån trots många förfrågningar hos UC.

Att köpa barncyklar

Att köpa barncyklar

Jakten på en bra cykel till ditt barn är inte alltid spikrak. Det finns mängder med barncyklar att välja mellan på marknaden. Att köpa barncyklar kan därav vara svårt. I artikeln nedan kommer 3 tips ges på att köpa barncyklar. Vi kommer att diskutera bromsar, däck och sadel. Alla komponenter i en barncykel kan vara avgörande för dess säkerhet. Det viktigaste med barncyklar är att ditt barn är så skyddat det går. Att ge sig ut i trafiken är alltid en risk så att barncyklar håller hög standard är viktigt.

Barncyklar med fotbroms

När du väljer bland barncyklar finns det en sak som är extra viktigt att du tänker på. Det är att din barncykel har fotbroms! Fotbromsar i barncyklar är mycket viktigt för att öka säkerheten för ditt barn. Barncyklar med handbroms är ibland knepiga att lära sig hantera. I och med att barn ibland inte är starka nog att hantera handbromsar är det osäkert. Ibland är barns nypor inte så starka. Det gör att fotbroms på barncyklar är det absolut bästa alternativet. Fotbromsar går snabbt att lära sig använda och är allra säkrast.

Barncyklar med grepp i däcken

Att välja cykel är en sak men du ska också välja däck till själva cykeln. Cykeldäck till barncyklar kan se olika ut. De kan ha olika mönster och därmed olika grepp. Hur breda däcken på barncyklar är spelar också roll. För att hitta det säkraste alternativet bör du köpa barncyklar med breda däck. Breda däck ger också bättre balans. Barncyklar med breda däck och mycket däck rullar inte lika fort heller. Att ditt barn inte kommer upp i samma hastighet är bra säkerhetsmässigt. Du har alltså allt att vinna på att köpa breda däck med djupt mönster till barncyklar. Vissa tycker inte att det är lika fint, men när det är säkerheten som står på spel gör det ingen skillnad.

Sadeln och pedaler på barncyklar

Sadeln är ytterligare en komponent på barncyklar som man bör tänka på. Det finns olika typer av sadlar. Vissa är hala och glatta, andra har mer grepp. Det är bra om din sadel inte är hal. Det medför mindre risk för barnet att glida av barncyklar. Samma princip gäller för pedalerna. Inte heller de bör vara blanka. Om sadeln på barncyklar du kollar på är blank kan man enkelt byta. Du kan också sätta ett slags skydd över sadel och pedaler så de medför mer skydd!

Konferens och mötesrum i Göteborg

Konferensanläggningar finns i princip överallt. Däremot är det få som slår ett konferensrum eller en festsal i Göteborgs innerstad. Tips är att kika in denna artikel om möten i Göteborg för inspiration! Att kunna ha en sammanhållning mitt i händelsernas centrum, bara ett par kvarter från Avenyns restauranger och nattklubbar låter helt fantastiskt, eller hur? Om idén är att ha en centraliserad konferens så är det följande man ska tänka på:

    • Vad finns det för kommunikation till anläggningen? Går det att parkera? City är populärt och parkering utgör oftast ett problem. Kolla upp hur deltagarna kan ta sig till konferensen. Är det bara spårvagn som gäller eller går det lika bra att ta bilen med sig? Informera dig om transportmöjligheterna!
  • Finns det alternativ för övernattning? Vissa konferensfaciliteter ligger precis i närheten till femstjärniga hotell. Det leder till att förutom ett bra event kan de som vill stanna över och spendera en natt på något av Göteborgs eftertraktade hotellanläggningar.
  • Vilka aktiviteter finns tillgängliga för deltagarna efter konferensen? Bland de största fördelarna att ha sitt event i centrum är utbudet av nöjen på stan. Kanske är det teater som gäller eller en eftertraktad konsert.

 

Restaurangerna i Göteborg

Vad vore en konferens utan den goda maten? Det är i den halva spänningen ligger. Fördelen med att hålla sitt event i centrala Göteborg är just närheten till stadens stjärnkrogar vars fantastiska menyer lockar med nya, coola smaker. Stadens kända kockar tävlar i att skapa ett helt hav av maträtter som bjuder på en kulinarisk upplevelse. Vad sägs om en ostronprovning på Nils Ericsonsplatsen? Eller en BBQ på Avenyn? Genom att ha din konferens i innerstaden har du möjligheten att äta exempelvis eventlunchen på någon av Göteborgs många restauranger. Staden är känd både för sina innekrogar och breda mat utbud. Inga preferenser lämnas otillfredsställda i Göteborg!

Med maten i fokus

Oftast anordnar själva konferenssalen maten. De erbjuder fräscha frukost, lunch och fika menyer. Självfallet är kosten varierad, god och intressant. Beroende på konferensens upplägg har du möjlighet att bestämma måltiden. Siktar du på en heldagskonferens så gäller det att ordna både lunch och fika. Varför inte avsluta konferensdagen med en middag? Det är en lite ovanligare men mycket bra approach som mixar nöje och arbete. Du får chansen att spendera en helkväll med kollegorna efter en givande konferens. Maten står i fokus för samtliga konferensarrangörer i centrala Göteborg. Därför blir du inte besviken om du väljer att ha maten serverad direkt i konferenssalen istället för att äta ute.

Innerstaden som alltid är inne

Göteborg har med sin höga puls och ständiga utveckling skapat ett utmärkt alternativ för olika sorters evenemang. Konferenser är naturligtvis en av dem. Utbudet av lokaler är enormt, och du har möjlighet att ordna alla detaljer på egen hand, eller alternativt att outsourca organiseringen av mat, fika, transport eller underhållning – allt för att skapa en lyckad konferens, som deltagarna kommer att ha självklar individuell och professionell nytta av. Boka din konferens i en inspirerande mötesmiljö där Göteborgs historia är närvarande! Du kommer inte att hamna fel.

Produktivitet i näringslivet

Produktivitet mäter hur mycket vi producerar per arbetad timme. Det är alltså ett mått på hur effektiv produktionen är inom olika branscher i näringslivet eller hela näringslivet i sig. Kortsiktigt kan produktiviteten påverkas kraftigt av konjunkturen. På längre sikt är det dock andra faktorer inom näringsliv som styr utvecklingen. I den här texten berättar vi mer om produktivitet i näringslivet. Är det tvärtom näringsnyheter som intresserar dig är detta en utmärkt webbplats.

Vad är produktivitet?

Produktivitet är förhållandet mellan produktionen och de produktionsresurserna man har. En ökad produktivitet inom ekonomin betyder därmed att landet producerar mer med samma mängd resurser. Produktivitet är ett användbart mått på effektiviteten i produktionen. Man mäter den genom att dividera förädlingsvärdet, alltså värdet på det som produceras, med antalet arbetade timmar. Om produktionen skapar ett stort värde per arbetstimme är produktiviteten hög och om det är tvärtom så är produktiviteten liten. Produktiviteten är otroligt viktigt för näringslivet eftersom det är ett viktigt mått på värdet på arbetet som läggs ner.

Produktivitetens påverkningar på näringslivet

Stigande produktivitet är en förutsättning för att lönerna ska kunna öka. Tillsammans med utvecklingen av producentpriserna anger produktiviteten hur stort löneutrymmet blir, det vill säga hur mycket kostnaderna för arbetskraften kan stiga. Sedan 1980-talet är den långsiktiga utvecklingen att produktiviteten ökat, det vill säga att vi skapar allt större värden per arbetad timme. Det här är ett gott tecken för svenskt näringsliv. Det är dock ingen spikrak linje vi talar om, för på kort sikt påverkas produktiviteten av konjunktursvängningar. När konjunkturen försvagas brukar produktionen att minska snabbare än antalet arbetade timmar. Detta skapar en överkapacitet som avspeglas i en lägre produktivitetstillväxt. Under konjunkturuppgångar händer det omvända: Produktionen ökar snabbare än antalet arbetade timmar vilket resulterar i en hög produktivitetstillväxt. På grund av finanskrisen som skakade hela världens näringsliv så är dessa korta avbrott i konjunkturutvecklingen idag vanliga.

Att produktivitetsutvecklingen varit så svag under en så pass lång period är dock oroväckande och sätter begränsningar för löneutvecklingen. För att öka produktiviteten igen på lång sikt borde man satsa på ny och bättre teknik introduceras som effektiviserar arbetet. Arbetskraftens kompetens borde ökas genom utbildning och erfarenhet. Till sist borde arbetsintensiva och lågproduktiva verksamheter avvecklas eller utlokaliseras till utlandet, och ersätts istället av mer högproduktiv verksamhet. På så sätt kan svenskt näringsliv bli starkare igen och produktiviteten öka i landet. Om vi har en hög produktivitet kommer det få positiva effekter på hela ekonomin.

Vad kostar det att spara i fonder?

Vad kostar det att spara i fonder?

Alla fonder tar ut en avgift. Vissa fonder har ganska låga fondavgifter, medan andra fonder har betydligt högre sådana. Du bör vara medveten om en fonds avgifter innan du köper andelar, eftersom fondavgiften kan ha en stor inverkan på avkastningen på din investering. Det finns tre olika typer av avgifter du bör känna till: köpavgift, säljavgift och fondavgift.

Köpavgift är avgifter som debiteras när du köper andelar i en fond, och en säljavgift kan du debiteras när du säljer andelar i en fond. Dessa avgifter används generellt sett för att täcka de provisionsavgifter som uppstår när andelar i en fond handlas. Vissa fonder har ingen köp- eller säljavgift, vilket naturligtvis är positivt för dig som investerare.

Fondavgiften är en avgift som debiteras för att täcka kostnaden för fondförvaltaren och dennes expertis och nedlagda tid. Fondavgiften ska även täcka kostnader för marknadsföring och andra omkostnader som förvaltningsbolaget har för fonden.

Var hittar jag information om en fonds avgifter?

Vilka avgifter en fond debiterar framgår dels av det fondtorg där du kan köpa andelar av fonden, men även i produktblad och annan information om den aktuella fonden. Fonder handlas endast vid slutet av dagen eftersom de handlas utifrån sin NAV-kurs. För att få fram NAV-kursen i slutet av dagen gör fondbolaget en inventering av fondens tillgångar, kontrollerar hur mycket dessa är värda och delar denna siffra med antalet fondandelar. Då detta är en ganska komplicerad process görs det endast en gång om dagen, efter att marknaden har stängt.

Advisor Fondförvaltning – ett svenskt fondbolag

Advisor och fondförvaltning går hand i hand. Det svenska fondbolaget startades 1997 och har ända sedan starten haft sitt fokus på kapitalförvaltning. Advisor fann fondförvaltning intressant och ombildade därför bolaget 2012 till ett fondbolag. Idag utgörs Advisors kärnverksamhet av pensionsförvaltning och förvaltning av fonder. Advisor Fondförvaltning är ett aktiebolag som i dagsläget förvaltar tre egna fonder, varav en är valpar inom PPM-systemet. Advisor har cirka 50 000 kunder och förvaltar ett kapital på omkring 10 miljarder kronor. Du kan köpa andelar i Advisor Fondförvaltnings tre olika fonder via fondtorgen Nordnet och Fondmarknaden.

Ger villalarm falsk trygghet?

Ger villalarm falsk trygghet?

Antalet inbrott har ökat totalt i Sverige från 15 000 per år till 22 000. I takt med att antalet inbrott ökar blir också intresset för att köpa inbrottslarm större. Alla vill ju se till att ens villa och familj är säker. Men frågan är om larmen verkligen skrämmer bort några inbrottstjuvar. I en här texten besvarar vi frågan om villalarm ger en falsk trygghet.

Ökning av villalarm

De senaste åren har inbrott i villaområden ökat kraftig. Medier har rapporterat om det och även företag som tillverkar och säljer villalarm har märkt en ökning på förfrågan. Populärast är uppkopplade larm, det vill säga larm där väktare åker ut och undersöker bostaden när ett larm har gått. Och det är inte bara vanliga, traditionella larm som säljs. Oftast ingår mer än bara inbrottslarm i de paket som säljs. Numera köper många till brandlarm, kameraövervakning och trygghetslarm, allt i ett paket, för att försäkra sig om säkerheten för sin villa och familj. Fördelen många ser ät att man med kameraövervakning kan larma polis eller brandkår snabbare. Larmcentralen ser om det är någon inne i huset, eller om det bara är en humla som flög förbi detektorn. Syns rökutvecklingen kan man larma brandkåren direkt. Ett sådant fullserviceskydd kostar flera tusen kronor i installationskostnad, plus några hundra i månaden i abonnemangsavgift.

Åsikterna går isär om villalarm hjälper

Frågan är då om pengarna är värt det. Svaret beror på vem man frågar. Det finns statistik som visar att olarmade villor löper tre gånger så stor risk som larmade att drabbas av inbrott. Andra undersökningar visar det motsatta. När ett försäkringsbolag jämförde inbrottsstatistiken över de bostäder de har försäkrat märkte de ingen skillnad på olarmade och larmade bostäder. Många forskare menar dock att man hitintills inte har sett någon hållbar studie som visar larmets effekt på brott, det vill säga om de fungerar eller inte. Dessutom menar poliser att inbrott sker även i larmade bostäder. En del inbrottstjuvar undviker larm, en del tar sig in utan att larmet löses ut eller saboterar larmet, medan andra inte bryr sig alls. De vet att de hinner göra inbrott ändå.

Någon säker garanti mot inbrott är alltså inte villalarm, även om det kan avskräcka några tjuvar och ge en extra trygghet till dem som bor i villan.

Att ha vaksamma grannar och att få huset att se bebott ut är fortfarande gångbara metoder att undvika oönskade påhälsningar. Allting som gör det svårt för tjuvarna att ta sig in och därifrån är bra.

Planera konferens

Att börja planera en konferens är en utmaning för de flesta. Även om man kan hitta på en rad intressanta ämnen att gå igenom, skall allting planeras för att fungera effektivt. Fokus är resultat och om man inte i förväg bestämt vad man vill hinna, är det vanligt att inte allt kommer med i hanteringen. Den som ansvarar för att ta fram ett program har ett visst ansvar. Det är dock viktigt att man även inser individuella ansvarsbitar som annars kan resultera i sämre resultat. Även om en person bjuder in, är det en gemensam ansträngning. Oavsett om man jobbar aktivt för att bilda ett team eller inte, är det en gemensamhetsambition att vara på möte ihop. Regler om hur man för sig och vikten av att alla kommer till tals, är en förutsättning för att man skall komma därifrån som bättre versioner av verksamhetsaktiva.

Konferens vid Lidingö

Har man varit ute på Lidingö för att hålla möten är det någonting man ofta vill uppleva igen! Det är vacker natur och en helt annan tillvaro än några mil åt inlandet. Här finns Blue hotel och flera andra gårdar där man kan boka in sig. De flesta mötesrum som finns tillgängliga är väl utformade för att kunna stå värd för såväl stora som mindre grupper. Om man dessutom har klart för sig vad man vill ägna sig åt mellan diskussioner och övningar, kan man ta del av hela utbudet utomhusnöjen som erbjuds.

Bilvägen går det enkelt att ta sig ut till Lidingö och för den som vill finns till och med bryggor. Detta är främst tillgängligt under varmare månader. En vanlig önskan är även SPA vid årets konferens. På Lidingö kan man hitta hamam, traditionella behandlingar, massage och bastu. Vad gästerna än söker finns tillgängligt för bokning. För den som bokar och förbereder konferensen är det kanske en bra idé att besöka Lidingö för att få tips om vad man kan ägna sig åt utöver jobbet. Ett samtal bort finns även kunnig personal som har vana av att ta emot företag från grannområden såväl som övriga städer.

Sökoptimering för webbplats

Det är inte för inte som allt fler investerar i grundlig SEO och sökoptimering. Detta har blivit en förutsättning för att synas när det gäller konkurrensfyllda termer. Hur man går till väga varierar en hel del men vissa grundåtgärder är ofta bra. Dessa hndlar om att göra webbplatsen sökbar och att sökmotorerna skall kunna se vad den handlar om. Allt ifrån bildnamn till sitemap, titlar, innehåll och formatering är viktigt. En och en kanske åtgärderna kan framstå som aningen svaga men tillsammans utgör det en viktig roll för synligheten. Det går naturligtvis bra att anlita någon kunnig inom sökoptimering för att enkelt hantera utmaningar i form av förbättringar. För den som hellre vill ta sig an utmaningen är det även möjligt att skaffa all information.

Det finns en hel del aktörer inom SEO vilka gärna delar med sig av tips och hantering. En av dessa finns länkat här. Det är en rigorös genomgång av vad man kan ha med sig i bakhuvudet när man sökoptimerar.

Bättre resultat

För att enklast förstå sökoptimering och vad syftet är när man går in för sin SEO, kan man utgå ifrån funktion och nytta. Det är viktigt att webbplatsen tillför någonting till besökaren och att sökmotorer förstår att den har vad användare söker. En webbplats som handlar om ämnet har många gånger större chans att också synas. Även om webbplatsen har bra information kan den vara förvirrat utformad vilket innebär att det är svårt att förstå dess funktion. Kanske finns några enklare saker att korrigera för att det skall bli tydligt att den faktiskt tillför nytta?

Någonting man alltid kan fundera över är om man kan förbättra text och bilder. Kanske finns det alldeles för lite bra information vilket gör att du inte når resultat. Detta kan åtgärdas genom att öka volymen fakta. Andra bra förslag hittar du via länken som går igenom det mesta inom sökoptimering. När webbplatsen är bra utformad och dessutom har information som användare är intresserade av, kan man titta på övriga åtgärder som i första hand går ut på att tillföra länkar eller öka igenkänning av varumärket. Det finns utförlig information om det mesta inom sökoptimering och synlighet gratis via nätet.